Sancal

Familiebedrijf uit Spanje

Sancal is in 1973 opgericht door de familie Castaño-Carpena. De familie runt vandaag de dag nog steeds het bedrijf. Het bedrijf is gevestigd in het Zuid-Oosten van Spanje in de plaats Yecla. Je kunt de fabriek tussen de Spaanse bergen vinden. Middenin de prachtige natuur. De fabriek beslaat 19000m2 en is volledig geïntegreerd met de design studio. Er werken meer dan 80 medewerkers bij Sancal, waarvan de helft vrouwelijk is. En alle medewerkers zijn trots op hun bedrijf en hun ambacht!

B&B Italia Tufty Time sofa

Kleurrijk design

Sancal staat bekend om zijn kleurrijke collectie design meubels. De gehele collectie bestaat uit zitmeubels, tafels en kasten. Door elk jaar te spelen met combinaties van verschillende stoffen en hout blijven hun meubels vernieuwend. De ontwerpen zijn doorvlochten met passie en vakmanschap.

Duurzaam

De meubels worden met de hand gemaakt en er wordt gestreefd om zo weinig mogelijk gebruik te maken van schadelijke chemicaliën. De missie van Sancal is om duurzame meubels te ontwerpen en te fabriceren als antwoord op de wijdverspreide wegwerpcultuur. Daarbij produceert Sancal door middel van zonnepanelen zijn eigen elektriciteit en het bedrijf is ook nog eens ISO14000 gecertificeerd.

B&B Italia Ray

Designers

Sancal werkt samen met zowel Spaanse als internationale designers, zoals Karim Rashid, Toyo-Ito, Sebastian Herkner, Luca Nichetto en Mut.

Dealer

Damme Interieur is dealer van Sancal in Nederland sinds 2019.

Graag laten we u dit bijzondere Spaanse merk ervaren in onze showroom. U bent van harte welkom.

Website leverancier: klik hier