Frigerio

Design uit Italië

Frigerio is een Italiaans designmerk dat vooral bekend staat om hun comfortabele zitmeubelen en modulaire zitelementen. Het familiebedrijf is gevestigd in Mariano Comese in het Noord-Italiaanse Brianza. Een streek die van oudsher bekend staat om haar innovatieve en creatieve meubelindustrie. Met de 3e generatie actief in het familiebedrijf wordt de ambachtelijke traditie onverminderd voortgezet (het bedrijf begon ooit als timmerwerkplaats). Maar heden te dage wel in combinatie met de modernste technieken en expertise.

Frigerio groeit nog steeds. In 2018 verhuisde het bedrijf naar een avant-gardistische locatie met kantoren, productie, logistiek en de showroom allemaal in een fabriek van meer dan 6000 vierkante meter, om tussen 2019 en 2020 verder uit te breiden met nog eens 4000 vierkante meter oppervlakte.

B&B Italia Tufty Time sofa
B&B Italia Husk

Kwaliteit

Het design van Frigerio kenmerkt zich door een ingetogen luxe en harmonieuze vormgeving. De ontwerpen zijn tijdloos en perfect uitgebalanceerd. Het zitcomfort is optimaal en de designmeubels zijn ergonomisch verantwoord. Kenmerkend voor de collectie zijn de decoratieve stijl en de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen. Massief hout, stoffen, huiden en leer worden streng geselecteerd en door de fabricage op maat verwerkt tot hoogwaardige producten.

B&B Italia Ray

Naast stoelen, fauteuils, zitbanken, modulaire banksystemen ontwerp en fabriceert Frigerio ook tafels en kasten. Om zodoende een totaal concept op het gebied van luxe interieur te kunnen aanbieden.

Damme Interieur is dealer van Frigerio in Nederland sinds 2014.

Overtuig uzelf van het bijzondere design van dit Italiaanse topmerk in onze showroom. U bent van harte welkom.

Website leverancier: klik hier