Catellani & Smith

Design verlichting

Catellani & Smith is een Italiaans designmerk dat verlichting ontwerpt en fabriceert. Het bedrijf is in 1989 opgericht in Italie door Enzo Catellani en Logan Smith. De ontwerpen zijn geïnspireerd op het zon- en maanlicht. Kenmerkend door de vaak toegepaste goudkleurige of zilverkleurige binnenzijde van de lampenkap. En de (in sommige gevallen gigantische) cirkel- of bolvormen. 

B&B Italia Tufty Time sofa
B&B Italia Tufty Time sofa
B&B Italia Tufty Time sofa
B&B Italia Husk

Uniek

Er is geen enkele lamp hetzelfde. Alle lampen worden met de hand gemaakt en het zijn ware kunstwerken. Onderlinge vormverschillen zijn juist een bewijs van authenticiteit en uniciteit. Het productieproces is zeer nauwgezet en arbeidsintensief. Alleen materialen van de beste kwaliteit worden gebruikt en de lampen worden uitvoerig getest volgens hoge kwaliteitsnormen.

De catalogus bevat vele unieke ontwerpen van design verlichting. Een aantal bekende modellen zijn klassiekers als Stchu-Moon, Luce d’Oro, Lederam en Macchina della Luce. Een aantal modellen kunt u bekijken in onze showroom. Graag laten we u kennismaken met deze bijzondere lampen.

Website leverancier: klik hier